Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. szeptember 5., csütörtök

Róma legjobb pizzája 1. - Li Rioni



A hétvégét Rómában töltöttem, mert Mr. M. fél évre áthelyezte székhelyét Stockholmból a Tevere partjára. A hétvége egyik céljául tűztük ki, hogy megtaláljuk a csupa nagybetűs "PIZZA PLACE"-ünket. És természetesen semmiképp nem egy olyan helyet kerestünk, ahol hemzsegnek a turisták, hanem ahova majdnem hogy csak helyiek járnak.
 
A Pantheon előtt a szökőkútnál üldögélve rákerestünk a neten, mit dob ki a google, majd a sok "legjobb pizzázónak" kikiáltott hely közül Mr. M. kiválasztotta a Li Rionit, majd elsétáltunk a Colosseum mögötti egyik kis utcácska sarkán megbújó családi étterembe. Este 7 óra előtt érkeztünk meg a Li Rionihoz, ahol az étterem teraszán még csak az éttermet vezető 65 körüli olasz úriember és családja üldölgéltek. Mondták, hogy csak 7-kor nyitnak, de nyugodtan foglaljunk helyet addig is, és tanulmányozzuk az étlapot.
 
A Li Rioni Róma egyik legjobb pizzériája (nekünk abszolút a No.1. eddig), ami elsősorban a helyi lakosok körében népszerű. Este 8 körül már teli volt olasz családokkal, kisbabákkal, egy helyi idősebb, 70-75 körüli olasz úriember pedig pont a mellettünk lévő asztalnál foglalt helyet. Egyből láttuk rajta, hogy törzsvendégnek számít, mert egy ideig az étterem tulajdonosa üldögélt és beszélgetett vele az asztalnál, majd a tulaj fia kézfogással és egy jó nagy mosoly kíséretében üdvözölte őt.

Svéd Rickard barátunk Tonno completa-t rendelt tonhallal, paradicsommal, hagymával és olivabogyóval, mindössze 8 €-ért. Mr. M. Melanzane-t választott mozarellával, paradicsommal és grillezett padlizsánnal (szintén 8 €).


Az én választásom a Rughetta e pomodoro fresco-ra esett (7,50 €), a hihetetlenül mennyei paradicsomszószon feltétként rukkolával és friss paradicsommal (a róla készített képet lásd fent).

Na ezek a pizzák olyanok voltak, amilyennek egy igazi római pizzának lennie kell. Az étterem hátsó részében igazi fatüzelésű kemencében sütik ropogósra a vékony és friss alapanyagokkal készített pizzákat. Annyira könnyű volt az egész pizza, hogy még én is simán eltüntettem egy pizzát. A kiszolgálás emellett kifogástalan (bár gondolom egy hétvégi busy estén előfordulhat, hogy kicsit többet kell várni a pizzánkra), a hely hangulata családias, barátságos, ahova bármikor szívesen visszatér az ember.

A pizza eltüntetése után tettünk egy próbát hárman egy tiramisuval is, de megkóstolva arra jutottunk, hogy a tiramisut a Li Rioniban nem kell msákor erőltetni, a hely tényleg csak a pizzákra specializálódott (előételeken és desszerteken kívül más nincs is az étlapon).

Szóval, ha Rómában jártok és tényleg IGAZI OLASZ pizzát szeretnétek enni, nem pedig csalódottan távozni Rómából, a Li Rioniba mindenképpen menjetek el, nem fogtok csalódni, ígérem. :) Én már alig várom, hogy amikor 4 hét múlva újra kint leszek, ismét betérjünk a PIZZA PLACE-ünkre Mr. M-mel. :)))


Li Rioni
Via dei Santi Quattro 24, 00184 Róma, Olaszország (5 perc sétára a Colosseum mögött)
Nyitvatartás: Minden nap nyitva 19 órától (kivéve kedden)
Honlap: nincs

4 megjegyzés:

  1. drága Mesketém, hagy ajánljak Nektek egy helyet: ha leszállsz a metróról a Ciprónál, kb srégen szembe vele van egy Pizzarium nevezetű hely. nem megszokott pizzázó, nem is tudod ott fogyasztani a pizzát, a tészta is kicsit vastagabb, és elég drága is, de életem legeslegjobb pizzáját ott ettem!!! a tipp egy Velencében élő olasztól jött még anno, a híre a helynek odáig is eljutott. Mindenképpen ki kell próbálnotok, igazi kuriózumok voltak ott! aztán várom a beszámolót.sok puszi!

    VálaszTörlés
  2. ja és persze kávé a Sant'Eustachióban (Pantheonnál közvetlenül) és fagylalt a Gelateria Giolittiben (a Parlamentnél).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Sant' Eustachio szintén kipróbálva, nemsokára jön róla a bejegyzés :)
      A fagyit októberben tesztelem, köszönöm a tippet!:)

      Törlés
  3. Szia Emese, a hétvégén Rómában jártunk és kipróbáltuk az éttermet! Hááát, mit ne mondjak?! :D Isssteni volt a pizza, a bor, egy élmény volt, köszönjük a tippet! :) Szép napot, Zoé

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena