Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. szeptember 17., kedd

Sant' Eustachio Il Caffé - Róma leghíresebb kávézója és kávéboltja

A római beszámolót folytatva ezúttal szeretném Nektek bemutatni Róma egyik leghíresebb kávézóját és egyben kávéboltját. A Sant' Eustachio Il Caffé egy nagyon régi kávébolt és pörkölő hely, amit a 1930-as években nyitottak. Róma szívében található, a Senato della Repubblica palota előtt, és mindössze néhány lépésre a Pantheontól és a Piazza Navona-tól.

 
A hely története
A kávézót 1938-ban alapították. A jellegzetes mozaik padló és régi bútorok még mindig az eredeti. A hely szimbóluma egy szarvas, amely a jelenésre és a kereszténységre való áttérésre emlékeztet. Az azonos nevű téren, a kávézó mellett található a több mint 1000 éves Sant' Eustachio Bazilika, amelynek különlegessége, hogy a tetején a klasszikus kereszt helyett egy fehér szarvas található, agancsai között egy kereszttel.




A kávébolt ma
1999-ben Raimondo és Roberto Ricci indította be a Sant’Eustachio Il Caffè-t. Eldöntötték, hogy a hagyományokat folytatva, a legkiválóbb minőségű kávévariációk választják ki és a legkülönfélébb termékeket kínálják a már szinte legendává vált titkos keverékből készítve.


A kávébolt előtt 6 kis asztalt helyeztek el, ahova csak akkor lehet helyet foglalni, ha a pincértől rendeled a kávét, bent azonban továbbra is a klasszikus kávépörkőlő funkció megmaradt, így nincsenek asztalok, a megrendelt kávét ahogyan a fenti képen is látható, állva fogyasztja el mindenki.


A fiúk espressot ittak (Mr. M. mindig double espressot), én pedig cappuccinot (1,50 €)választottam. Mr. M. már sokszor járt itt az elmúlt években, Rickard és én viszont csak most voltunk először. Ahogy beléptünk a kávéboltba és megcsapott minket az 1948 óta hagyományosan fán pörkölt kávé illata, azonnal odáig voltunk és alig vártuk, hogy a hosszú sorbanállás után megkóstoljuk végre az espressonkat és a cappuccionkat. :)
Ahogy megittuk, egymásra néztük és megegyeztünk abban, hogy ez lesz Rómában COFFEE PLACE-ünk. :) Ez az a kávé, amin érződik a különleges pörkölés és a minőség, ami miatt a 30-as évek óta kígyózó sorok állnak minden nap a kávébolt előtt.


Termékeik
- Sant’Eustachio Il Caffè kávé keverék zacskóban, díszdobozban, kapszula formában (100% Arabica)
- Confettati (Sant’Eustachio kávébab szemek fekete csokiba mártva
- Bonbon
- Chicchi di caffè (étcsokoládé Sant’Eustachio kávéba mártva)
- Tavolette (tej- és étcsoki Sant’Eustachio kávéval és guarana-val)


Árak
Meleg kávékülönlegességeik "CALDE":
- cappuccino 1.50 €
- latte 1,50 €
- latte macchiato 1,50 €
- caffe americano 2,60 €
- grancaffe 2,60 €

Hideg kávékülönlegességeik "FREDDE":
- mousse caffé piccola 3,00 €
- frappé al caffé 3,20 €
- cappuccino freddo 2,60 €


 
Sant' Eustachio Il Caffé
Cím: Piazza Sant’Eustachio 82, Róma, Olaszország
Telefonszám: +39 06 688 02048
Nyitvatartás: vasárnap-csütörtök: 8.30-01.00; péntek:8.30-1.30; szombat: 8.30-02.00
web:
http://www.santeustachioilcaffe.it/en/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena