Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. április 2., kedd

Raffaello


Húsvétra készültek ezek a kis cuki raffaello-k is. Őszintén kicsit tartottam tőle, mert utoljára 100 éve ettem házi készítésű raffaello-t, amik, ha jól emlékszem, iszonyat fojtogatósak és tömények voltak. Ez a recept megint a Desszertszerelemből származik, Gábor eddig még sosem okozott csalódást, így merészeltem kipróbálni most hétvégén az ő raffaello receptjét is. Hál' Istennek nagyon fini lágy és krémes lett, így minden régi rossz emlékem elszállt egy pillanat alatt. Annyi megjegyzést azért fűznék hozzá, hogy nekem csak másnap, sőt harmadnap voltak tökéletes állagúak, addig elég lágy volt még a massza és teljesen ellapultak a golyók egy pillanat alatt. :) Szóval, ha szép esztétikai élményt is szeretnénk okozni, várjunk 1 napot legalább a tálalással, vagy előtte 2 perccel villámgyorsan, úgy hogy a vendégek ne lássák, kézzel görgessük át szabályos golyókká őket. :)

Hozzávalók:
160 g tejpor
80 g kókuszreszelék
95 g vaj
60 ml víz
85 g porcukor
45 szem mandula (elhagyható)
+ kókuszreszelék


1. Egy tálban keverjük össze a tejport és a porcukrot és egy külön kis tálkában olvasszuk meg a vajat.

2. Egy kis lábasban tegyük fel forrni a vizet és a porcukrot. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a kókuszos tejport, majd az olvasztott vajat. Keverjük jó simára a masszát (én kicsit kézzel is rásegítettem, hogy teljesen egynemű legyen a massza a vajjal is). A kész masszánkat tegyük egy órára hűtőbe hűlni és pihenni.
 
3. Ha kihűlt a massza, tetszés szerinti nagyságú kis golyókat formázunk belőle, ha szeretnénk tegyünk a közepébe 1-1 mandula szemet, majd forgassuk bele kókuszreszelékbe. (Nekem 25 db kis golyó lett a fenti mennyiségből, amihez teáskanálnyi mennyiségű masszát használtam. Így szerintem csak nagyon kis mini golyókból jöhet ki a 45 db raffaello.)

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges, ínycsiklandozó golyóbisok! Nekem is van egy nagyon hasonló, bevált, házi receptem! :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena