Pénteken este 11-kor ennek a hihetetlenül puha és hiperszupergyors citromos-joghurtos sütinek sikerült nekiállnom, amihez az alapötletet Csak a Puffin adta. Elvetemült vagyok, ha sütésről van szó. Ha kell, éjfélkor is nekiállok, de nem egyszer fordult elő, hogy hajnal 5-kor keltem, hogy friss, langyos sajtos kiflikékkel lepjem meg reggel a kollégáimat.
Ezt a sütit most a nagymamiknak készítettem. Jó pár éve fordult a kocka, már nem ők sütnek rám, hanem én nekik. Olyan boldog vagyok, hogy végre én kedveskedhetek nekik, mert tudom, imádják az édességet és látom, hogy mindig nagyon örülnek, ha viszek nekik valami édeset. Nemhiába. A vér nem válik vízzé :)
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
2 tojás
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 kis pohár joghurt
120 ml olaj
28 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor (5 g)
2. A tojás a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, majd belereszelem a citrom héját és hozzáadom egy fél citrom levét. Ezt követően hozzákeverem a joghurtot és az olajat is.
3. Egy külön tálban gyors összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a joghurtos masszához, majd beleöntjük egy 24 cm-es tortaformába (természetesen bármilyen más formában is lehet sütni, akár őzgerincben, de akár muffinformában is).
4. A sütit az előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 30-40 perc alatt) készre sütjük.
Kedves Emese!
VálaszTörlésVégül ezt a receptedet választottam a Blogkóstoló 7.fordulóra (http://vea-receptgyujtemeny.blogspot.hu/2013/02/joghurtos-citromos-koszoru-blogkostolo-7.html)
Köszönöm szépen, igazán finom lett!