Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. február 16., szombat

Kevert almás sütemény


Ma délben nagynénéméknél voltam ebédelni. Ő készítette ezt a pofonegyszerű és puha, a fahéjtól finoman illatozó almás kevert süteményt. Gyorsan el is kértem tőle a receptet, mert mindig jól jönnek az olyan bevált sütemények, amelyeket pillanatok alatt össze lehet dobni és semmi extra alapanyag nem kell hozzá. Nahát ez is pont ilyen.

Hozzávalók (25*30 cm):
4-5 közepes savanykás alma
1,5 bögre liszt
1 bögre porcukor
3/4 bögre étolaj
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 tojás
10-15 dkg dió

1. Az almákat hámozzuk meg és vágjuk kisebb szeletekre, a diót pedig daraboljuk durvára.

2. A lisztet, a cukrot, a fahéjat és a szódabikarbónát keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat verjük fel egy kicsit, öntsük hozzá az olajat és az almával együtt adjuk a lisztes keverékhez. Keverjük el jól és kb. 10 percig pihentessük a masszát. 

3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

4. Pihentetés után keverjük el még egyszer jól és öntsük egyenletesen szét egy sütőpapírral bélel tepsiben, majd szórjuk meg a tetejét a durvára tört dióval.

5. Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (sütőtől függően kb. 30-40 percig).

2 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena