Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. január 2., szerda

Fehér - étcsokis csíkos bonbon - bonbon projekt 3.0


karácsonyi bejegyzésemben felsoroltam már Nektek, milyen különböző töltött, vagy nem töltött bonbonokat gyártottam idén karácsonyra a családnak, barátoknak ajándékba. Az alábbi négy féle bonbont sikerült legyártani:


1. Fehér csokoládé krémmel és meggylekvárral töltött étcsokis bonbon (ezt már egyszer készítettem) 
2. Fehér - étcsokis csíkos bonbon
3. Meggylekvárral töltött fehér csokis bonbon
4. Narancsos étcsokival töltött fehér csokis bonbon

A fentiek közül egyértelműen a ma bemutatandó csíkos bonbon elkészítése a legegyszerűbb. Gyors (mosogatással együtt kb. 10 perc), látványos, finom és tuti nem kell attól tartani, hogy berepedezik, betörik a teteje, mivel mindjárt meglátjátok, ez nem egy töltött bonbon lesz.


2. Fehér - étcsokis csíkos bonbon

Hozzávalók:
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé (legalább 60%-os)



1. Mind a fehér, mint az étcsoki 2/3-át egy-egy kis lábasban folyamatos kevergetés mellett egymás után gőz felett lassan felolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt, levesszük a gőzről és a maradék csokit beleforgatjuk és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad az is benne teljesen. Legjobb, ha először az egyiket olvasztjuk csak fel, ha kész, gyors félig (vagy tetszés szerint 1/3 vagy 2/3 részig megtöltjük a formánk mélyedéseit, majd jöhet a másik színű csoki felolvasztása és a bonbonforma megtöltése és lezárása. 

2. Ha készen vagyunk, tegyük azonnal hűtőbe minimum egy órára, majd óvatosan fordítsuk ki a szilikon formából őket és már fogyaszthatjuk vagy csomagolhatjuk is. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena