A karácsonyi bejegyzésemben felsoroltam már Nektek, milyen különböző töltött, vagy nem töltött bonbonokat gyártottam idén karácsonyra a családnak, barátoknak ajándékba. Az alábbi négy féle bonbont sikerült legyártani:
1. Fehér csokoládé krémmel és meggylekvárral töltött étcsokis bonbon (ezt már egyszer készítettem)
2. Fehér - étcsokis csíkos bonbon
3. Meggylekvárral töltött fehér csokis bonbon
4. Narancsos étcsokival töltött fehér csokis bonbon
A fentiek közül egyértelműen a ma bemutatandó csíkos bonbon elkészítése a legegyszerűbb. Gyors (mosogatással együtt kb. 10 perc), látványos, finom és tuti nem kell attól tartani, hogy berepedezik, betörik a teteje, mivel mindjárt meglátjátok, ez nem egy töltött bonbon lesz.
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (legalább 60%-os)
1. Mind a fehér, mint az étcsoki 2/3-át egy-egy kis lábasban folyamatos kevergetés mellett egymás után gőz felett lassan felolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt, levesszük a gőzről és a maradék csokit beleforgatjuk és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad az is benne teljesen. Legjobb, ha először az egyiket olvasztjuk csak fel, ha kész, gyors félig (vagy tetszés szerint 1/3 vagy 2/3 részig megtöltjük a formánk mélyedéseit, majd jöhet a másik színű csoki felolvasztása és a bonbonforma megtöltése és lezárása.
2. Ha készen vagyunk, tegyük azonnal hűtőbe minimum egy órára, majd óvatosan fordítsuk ki a szilikon formából őket és már fogyaszthatjuk vagy csomagolhatjuk is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése