Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. december 8., szombat

Csokis-banános cake pop


Az én Mikulásom idén nem hozott virgácsot, viszont annál több cake pop-ot hagyott a csizmámban felcímkézve a barátnőimnek, kollégáimnak. :)

Doctor Pepper schoko banane receptje volt az alap (aki KicsiVútól merített ihletett), amit én egyszerűen csak pálcikára szúrtam, megszórtam gyöngyökkel és máris készen lettek a mutatós csili-vili és hiperszuperfinom ajándékok. (Be kell valljam, este nem tudtunk ellenállni neki a barátnőmmel és egyet-egyet leteszteltünk a biztonság kedvéért, hogy biztos fini-e. Ildi barátnőm szerint még finomabbak lettek mint a múltkori répatortás cake popjaim. Egyáltalán nem édes, hipp-hopp megvan, mert még a sütőt se kell bekapcsolni, a csoki is nagyon gyorsan megszáradt, így készen voltam mosogatással, csomagolással együtt kb. 1 óra alatt. Jól hangzik nem? Ugye, hogy igen? Na, akkor tessék gyorsan kipróbálni és megírni, hogy sikerült.

Hozzávalók (kb. 20-25 db):
4 db kisebb banán
3 evőkanál porcukor
28 dkg darált keksz
1 citrom reszelt héja
1-2 teáskanál citromlé

Bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé
dekor gyöngy a díszítéshez

1.Egy nagy tálban a banánokat villával összetörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a citromlevet, belereszeljük a citrom héját, majd végül a darált kekszet. Addig gyúrjuk a masszát, amíg egy jó, nem túl kemény, nem túl lágy tésztát kapunk. Érdemes fokozatosan hozzáadni a darált kekszet, mert előfordulhat, hogy valakinek kevesebb is elég lesz, mint a megadott mennyiség. (Nyilván függ a banán méretétől is. Én most 4 kisebb banánt vettem.)

2. Ha kész a massza, egyforma dió nagyságú golyókat formálunk belőle, majd tálcára téve betesszük kb. fél órára a hűtőbe.

3. Mielőtt kivennénk a hűtőből a banános golyókat, a csoki 2/3-át vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve a maradék 1/3 csokit is felolvasztjuk benne.

4. Mártsuk a csokiba a nyalókapálcikát vagy hurkapálcikát, szúrjuk bele a banángolyóba, majd forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott csokiban, egyből (amíg nem szárad meg a csoki) dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba száradni. (Ha az itt leírtak szerint olvasztod fel a csokit, nem fog csepegni.)

Másnap reggel szépen egyesével becsomagoltam őket. Szerintem nagyon ötletes ajándék, eddig mindenki el volt ájulva tőle, amikor meglátta. :)

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena