Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. október 22., hétfő

Békéscsabai kolbászfesztivál 2012

Ahogyan azt szerintem mindenki tudja, most a hosszú hétvégén rendezik meg a 16. Csabai Kolbászfesztivált 2012. október 19-22 között.


Természetesen tegnap én is a fesztiválon kolbászoltam. Csabai lány vagyok, így ez mindig kötelező :) Évről évre egyre több kiállító jelenik meg, népművészeti, kézműves termékekkel, emellett a fesztiválozókat élelmiszeripari, mezőgazdasági, valamint turisztikai kiállítással-vásárral várják.

A fesztivál központi eleme, a csabai kolbászok vására, ahol rengeteg (nem tudom pontosan hány kiállító jelent meg idén a fesztiválon, de rengeteg tűnt) különböző kolbászkészítő standjánál lehet száraz kolbászt kóstolni és ha ízlik, természetesen vásárolni is lehet. Évről évre egyre jobban adnak a dekorációra is, egyre igényesebb, paprikafüzérrel  fokhagymafonattal és a tetőről is lógó kolbászokkal próbálják csalogatni a nézelődőket.    



Természetesen hagyományos magyaros ételeket is találtunk. A kedvencem ez a kürtöskalácsos házikó volt. Nagyon gyönyörűen volt megcsinálva a házikó, ehhez illően népviseletbe öltöztek a kürtöskalácsot készítő lányok-asszonyok, és természetesen a piros muskátli sem hiányozhatott az ablakból.


A sparhelten sült lepényt ez előtt a régi parasztház előtt sütötték.


A hagyományos házi rétest minden évben megkóstoljuk ennél a standnál. Az idei választásunk a sütőtökös-mákos rétesre esett.


Guszta, nem? :)


A békési Kovács-féle kolbászos stand...


Aki megéhezett, tudott miből választani...


Meg lehetett kóstolni a tavaly Békésen nyílt első magyarországi cigány étterem, a Kira ételeit is. Róluk bővebben ebben a cikkben olvashattok.


Aki idén nem tudott ellátogatni a csabai kolbászfesztiválra, de a fenti képekből kedvet kapott, jövőre semmiképpen ne hagyja ki!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena