Péntek délután kiugrottam zöldségekért a Lehel piacra, majd amikor megláttam a friss szedreket, beindult a fantáziám. Elképzeltem, hogy készítek valami krémes, könnyű, nyári süteményt, amihez a 37 fokban nem kell bemelegíteni a sütőt és passzol a friss szeder.
Az az örök favorit sütés nélküli torta jutott eszembe, amit még gimis koromban először a legjobb barátnőm anyukája készített és azóta is minden nyáron többször terítékre kerül nálam is. Köszönöm Nektek, Évikém! :)
Ezt a könnyed joghurtos, a citromos túrókrémtől hihetetlenül frissítő desszertet garantálom, hogy mindenki imádni fogja.
Hozzávalók:
Alaphoz:
25 dkg darált keksz
7,5 dkg vaj (vagy margarin)
2 evőkanál porcukor
Töltelékhez:
30 dkg túró
1 pohár natúr joghurt
7 dkg cukor
1/3 csomag zselatin
2 citrom
Tetejére:
szeder (vagy bármilyen más idénygyümölcs)
Egy nagy tálba szórjuk a darált kekszet, hozzákavarjuk a porcukrot, majd a megolvasztott vajjal és szükség szerint egy kis tejjel jól formázható tésztává gyúrjuk.
Egy 21 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, majd a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a formába és félretesszük, amíg elkészítjük a túrós tölteléket.
A töltelékhez a túrót egy tálban villával összetörjük, hozzákavarjuk a joghurtot, cukrot, belereszeljük a citromok héját. A citromok levét kifacsarjuk egy mini lábasba, hozzákeverjük a zselatint és 2 evőkanál vizet és a zacskón leírt módon felforraljuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd ha már langyos, hozzákeverjük a túrós masszához és ráöntjük a tésztára. Folpackkal lefekdjük és kb. egy fél óra múlva betesszük a hűtőbe.
A gyümölcsöket csak akkor tesszük rá, ha a töltelék megdermedt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése