Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. augusztus 12., vasárnap

Sajtos kiflik


Igen, igen, igen, igen!!! Abszolút siker!!!! Ezek a sajtos kiflik mindig nagy kedvencnek számítanak a barátaimnál, kollégáimnál és családon belül is. Ma egy kerti partyn voltam hivatalos, ahol a 64 friss és puha kiflikéim kb. fél órán belül eltűntek. 


Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1 dl olaj
2 dl joghurt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő

A töltelékhez:
25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 evőkanál só

A tetejére:
+ 1 tojás
+ 20 dkg sajt


Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghrtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat és 10 percre tegyük félre pihenni. 

10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát és ha szükséges adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.

Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.

Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt  tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.

Ezt ismételjük meg még háromszor.

A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena