Ez az első sárgabarackos pitém idén nyáron, amiről fénykép is készült. Múlt héten hétvégén, amikor hazamentem, megsütöttem a család kedvenc sárgabarackos pitéjét, de elfogyott, még mielőtt lencsevégre kaphattam volna. Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha legfrissebb számában találtam. Kicsit változtattam a hozzávalókon, a porcukrot Update zéró cukorra, a lisztet I Update lowcarb mixre cseréltem, így már lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható :)
Hozzávalók:10 dkg vaj vagy margarin (szobahőmérsékleten)
2 evőkanál Update zéró cukor (99% erythritol)
2 tojás
1 dl joghurt
1 teáskanál rum vagy rumaroma
12 dkg liszt (6 dkg búzaliszt + 6 dkg update lowcarb mastermix)
5-6 sárgabarack
1. A vajat a cukorral egy tálban robotgéppel elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és rumot.
2. Ha a massza homogén, hozzáadjuk fokozatosan a lisztet is és jól eldolgozzuk a vajas masszával.
3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformát vagy piteformát margarinnal kikenünk majd kilisztezünk.
4. A tésztát öntsük a formába, helyezzük rá szépen a már felszeletelt sárgabarackot és tegyük a formát az előmelegített sütőbe.
5. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Üzemeltető: Blogger.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése