Múlt héten anyummal Szentendrén kirándultunk, hogy végre kicsit kiszabaduljunk a városból.
Aki Szentendrén jár, mindenképpen be kell térnie a Szamos Cukrászdába, ami nem véletlenül az ország egyik legnépszerűbb cukrászdája és méltán híres tradicionális tortáiról, drazséiról, csoki pralinéiról és a különleges Szamos desszertjeiről. De amiért én leginkább szeretem őket, az a Somlói galuskájuk.
A Somlói
elkészítése egyszerűnek tűnik, vaníliás, kakaós és diós piskóta, mazsolával, dióval töltve, csokiöntettel és tejszínhabbal díszítve, azonban nem könnyű tökéletesen elkészíteni. Én tudom, mert már sok helyen teszteltem somlóit, de még mindig a Szamosé a VERHETETLEN mind közül. Puha, friss piskóta, lágy vanília krém, házi tejszínhab és ami a legjobb: a csokoládé öntet egy kis rummal megbolondítva. Sok cukrász ott rontja el a csokiöntetet, hogy túl vizes vagy éppen túl édesre készíti, de a Szamosban mindig megtalálják a tökéletes arányokat.
Anyum vegyes gyümölcsös túrótortát választott.
Nem olyan régen nyílt a belvárosban a Karácsony Múzeum, ahol gasztrobloggerek is találhatnak maguknak stílusos karácsonyfadíszeket. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Üzemeltető: Blogger.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése