A Chocolart üzlet október végén játékot hirdetett a Fény utcai piac mellett található boltjuk megnyitásának alkalmából, amelynek keretében a fenti képen is látható ehető pillangókkal kellett valami szépet alkotnia a lelkes jelentkezőknek. Én azonnal kaptam az alkalmon, mert nagyon régóta kíváncsi voltam, milyenek lehetnek az ehető süteménydekorok, milyen lehet velük dolgozni.
Íme az eredmény!! :)
Hozzávalók (10 db):
1 csésze porcukor
3/4 csésze liszt
1/4 csésze holland kakaópor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 nagy tojás
1/2 csésze tejföl
1/4 csésze olaj
1/2 csésze forrásban lévő víz
A csokis krémhez:
20 dkg vaj
1 csésze porcukor
2 evőkanál tejszín
1/2 csésze holland kakaópor
+ ízlés szerint díszítés
A muffin alap elkészítése
1. A száraz hozzávalókat, a cukrot, lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót egy tálban kavarjuk össze.
2. Egy másik tálban keverjük el a tojást a tejföllel, az olajjal, majd fokozatosan kevergetve adjuk hozzá a száraz hozzávalókból elkészült mixet, majd a legvégén adjuk hozzá a forrásban lévő vizet. (Ha túl hígnak találjuk a masszát, nyugodtan adjunk még hozzá lisztet.)
3. A masszát adagoljuk ki a muffinpapírral bélelt mélyedésekbe, majd a 200°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése
A szobahőmérsékletű vajat verjük habosra, majd adjuk hozzá a porcukrot, a tejszínt és végül a kakaóport.
A cupcake összeállítása
Töltsük habzsákba a csokis krémet, majd kívülről befelé körkörösen haladva a habszákból nyomjuk a muffinjainkra a krémet. A krém mellett ízlés szerint bármilyen csokireszelékkel, gyönggyel, illetve a képen is látható gyönyörű ehető pillangókkal felöltöztethetjük az elkészült cupcake-jeinket.
Kedves Emese!
VálaszTörlésTaláltam a neten egy különleges süteményt, de nem tudom mi az amit felhasználnak hozzá? Nem tudok törökül.
https://www.youtube.com/watch?v=IaUTMhhXhyA
Tudnál ebben segíteni?
Magyarországról ILu
Szia, baromira tetszik a cikk :)
VálaszTörlés