Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. október 8., kedd

Szilvás joghurtos pite


Ha ősz, akkor az nálam sütik terén valamilyen szilvás sütit jelent. Mindegy, hogy beledobálós, rácsos pite vagy muffin. A lényeg, hogy legyen benne finom lédús vörös szilva fahéjjal fűszerezve.
 
Ezúttal az Orsika kolléganőmtől kapott receptet próbáltam ki. Egy pár hete sütött ilyen sütit, én pedig azonnal le is csaptam a receptre. Ez is azok a klasszikus általam nagyon kedvelt receptek közé tartozik, amiket bármilyen évszakban készíthetünk és legnagyobb előnye, hogy évszaktól függően lehet mindenféle gyümölccsel variálni.
  
Hozzávalók
3 db nagyobb tojás
3 pohár cukor
2 pohár natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
4 pohár liszt
1 csomag (10 g) sütőpor
1 pohár étolaj

50 dkg szilva

1.  Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. A tojást a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és végül az olajat.
2. Egy 28 cm-es piteformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a kikevert masszát.
3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, apró darabokra felvágjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
4. Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena