Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. október 6., vasárnap

Citromos - áfonyás muffin


Itt van az ősz, itt van újra. Aminek egy szempontból nem örülök, imádnám, ha nálunk is az olaszokhoz hasonlóan hosszú indián nyár lenne és télen se lenne hidegebb 0 foknál. Másrészt viszont imádom az őszi-téli esti sütögetéseket, amikor a lakást mindenhol belengi a finom sütiillat.

Ezeknek a finom, nagyon puha muffinok megsütésének az aprópója az volt, hogy megérkeztek többek között a muffin mellett látható csodaszép szívószálak Eztettem Éci boltjából. A képen látható szívószálak eperturmix névre hallgatnak, de rengeteg szép szívószál közül lehet még választani. Én most "csak" három félét rendeltem, de képtelenség választani közülük, legszívesebben mindent egyszerre megkaparintanám. :)

A muffin csak első lépése volt a szívószálak végső felhasználási céljának...a végeredményről a következő bejegyzésben olvashattok. Addig is süssetek a vasárnapi tea, kávé mellé valamilyen finom muffinságot.

Hozzávalók (12 db)
3 nagy tojás
2 dl cukor
1 dl natúr joghurt (kb. 1 kis pohár)
csipet só
3 dl liszt
2 teáskanál sütőpor
2-3 evőkanál reszelt citromhéj
1 dl csésze olaj
2 dl friss (vagy fagyasztott) áfonya




1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Egy tálban keverjük habosra a tojást a cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot, a sót és a reszelt citromhéjat is.
3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd fokozaton kevergetve adjuk hozzá a tojásos-joghurtos keverékhez.
4. A legvégén adjuk hozzá az olajat és addig kavarjuk, amíg egy finom, homogén masszát nem kapunk. Keverjük bele az áfonyát is.
5. A masszát adagoljuk a muffin sütő kis papírral bélelt mélyedéseibe és már mehetnek is az előmelegített sütőbe. Tűpróbáig süssük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena