Barbi barátnőm esküvőjére készített popskollekcióból már bemutattam Nektek a sacher torta ízűt és a citromos-kókuszosét, most pedig egy nagy kedvencet hoztam, amivel már sokszor, sok helyen sikert arattam. A banános cake pops. Amiért pedig még sokkal jobb, mint a többi, hogy nem kell sütni, így pikk-pakk megvan, nem kell napokkal előtte elkezdeni a tésztaalap lesütését és a szárítással se kell bajlódni. Egyszerű és nagyszerű.
A recept már szerepelt korábban a blogon, de hogy ne kelljen visszakeresgetni, ismét leírom:
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz)
4 db közepes méretű banán
3 evőkanál porcukor
1-2 teáskanál citromlé
1 citrom reszelt héja
min. 30 dkg darált keksz + amennyit felvesz a tészta
Cake pops összeállításához:
15 dkg étcsokoládé
dekor gyöngyök a díszítéshez
20 db nyalókapálcika
1. Egy nagy tálban a banánokat villával
törjük össze. Adjuk hozzá a porcukrot, a citromlevet, reszeljük bele a citrom
héját, majd végül annyi darált kekszet, amennyi ahhoz kell, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Addig gyúrjuk a masszát, amíg egy jó, nem
túl kemény, nem túl lágy tésztát kapunk. Érdemes fokozatosan hozzáadni a darált
kekszet, mert előfordulhat, hogy valakinek kevesebb is elég lesz, mint a
megadott mennyiség. (Nyilván függ a banán méretétől is. Én most 4 közepes banánt
vettem.)
2. Ha kész a massza, tegyük a fagyóba legalább 2-3 órára, majd formáljunk egyforma dió nagyságú
golyókat és mehetnek vissza a fagyóba.
3. Mielőtt kivennénk a fagyóból a banános
golyókat, a csoki 2/3-át vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve a
maradék 1/3 csokit is felolvasztjuk benne.
4. Mártsuk a csokiba a nyalókapálcikát, szúrjuk bele a banángolyóba, majd forgassuk meg egy kanál
segítségével az olvasztott csokiban, egyből (amíg nem szárad meg a csoki)
dekoráljuk gyöngyökkel, majd állítsuk egy magas falú pohárba száradni vagy ahogy most én készítettem, állítsuk fejjel lefelé őket egy sütőpapírral lefedett deszkára/tálcára. Ha készen vannak, mehetnek be a hűtőbe hűlni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése