Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. május 26., vasárnap

Júniusi gasztroprogramok

Mivel már javában tart a fesztiválszezon kishazánkban, gondoltam, összegyűjtöm egy csokorba a legfontosabbakat. Végignézve a programokon, a legtöbb júniusi gasztronómiai fesztivál a sör és a fröccs körül forog, de lássuk is, hol mit kóstolhatunk.

GOURMET FESZTIVÁL
Idén május 31. és június 2. között kerül megrendezésre a soron következő Gourmet Fesztivál, az év legnívósabb és legváltozatosabb gasztrorendezvénye. A tavalyinál idén még több neves étterem mutatkozik be, a budapesti éttermektől kezdve a vidéki gasztronómia sereghajtóiig. 2013-ban már nemcsak a nagyközönség kulináris továbbképzését tűzték ki célul a szervezők, azzal, hogy egy helyen elérhetővé, megkóstolhatóvá teszik az ország legjobbjait, hanem a szakma tovább fejlődését is igyekeznek szolgálni. A rendezvény szakmai napján ugyanis a legkiválóbb kistermelők, sajtkészítők és az éttermesek találkozhatnak egymással. 

Az idei Gourmet Fesztivál központi témája a gulyás lesz. De nem a megszokott formában. Az idei év újítása ugyanis, hogy a Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a "gulyás", a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine.

Emellett végtelen számú érdekesség, finomság és program várja a fesztiválra kilátogatókat.

Időpont: 2013. május 31. - június 2.

Jegyek: napijegy 2.900 Ft, bérlet: 5.800 Ft

A jegy mellé jár:
  • egy prémium minőségű borospohár
  • Szent Tamás pincészet Tokaji Mád furmint 2012 kóstolója
  • egy BBC Good Food Világkonyha magazin
+ naponta az első 1000 belépő ajándéka:
  • egy bélszín carpaccio a METRO Vevőakadémia jóvoltából,
  • egy kóstoló a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőből
  • egy csésze espresso a Magyar Kávé Egyesület baristáinak prezentálásában
További információ: http://sziget.hu/gourmetfesztival


BELGA SÖRFESZTIVÁL
Idén 4. alkalommal szervezik meg Budapesten a Városligetben, a Vajdahunyad várában a belga sörfesztivált, amelyen évről évre több sörfőzde mutatja be sörkülönlegességeit. Idén több mint 30 sörfőzde, közel 140 söréből kóstolhattok. Az idei sörfesztivál meglepetése, hogy bárki megkóstolhatja a 2012-es évben a World Beer Awards-on a világ legjobb barna sörének választott Carolus Classic-ot is.

Időpont: 2013. május 31. - június 2.

Jegyek: 4.000 Ft, amely tartalmazza az alábbiakat:
  • 4 pohár (2dl/pohár) szabadon választott sört
  • a sörfesztiválra készített belga sörös üvegpoharat
A belépő mindhárom napra érvényes, csak vigyétek magatokkal az 1. napon kapott poharat. 

További információ: https://www.facebook.com/events/191850560965269/



 5. FŐZDEFESZT
Noha a legendás bajor búzasör jórészt magyar búzából készül, itthon eddig nem terjedt el a búzasör- kultusz, ám ez most változni látszik, és a sörfőzőink egyre-másra állnak elő a jobbnál jobb búzasörökkel. A három előfutár, a Kárpi Félbarna Búzasör, a Palóc Búza és a Mályi Sörfőzde búzasöre már tavaly is kóstolható volt, ám most új versenyzők léptek színre. Idén, ha minden igaz, két magyar kézműves cidert is be tudnak mutatni a szervezők.

Időpont: 2013. június 7-9.
Helyszín: Budapest, Mikszáth Kálmán tér, Szabó Ervin tér
Jegyek: a belépés díjtalan

További információ: http://www.fozdefeszt.hu/


BUDAI FRÖCCS ÉS BARBECUE FESZTIVÁL
A szervezők egy új, nyárindító, vízparti rendezvényt terveznek, ahol finom grill ételekkel, üde fröccsökkel, jazz zenével és színpadi programokkal várják a kilátogatókat. A helyszín ideális egy kis hétvégi piknikezésre és csobbanásra is, így mindenkit bátorítanak, hogy hozzon magával plédet és törölközőt, minden mást megtalál a helyszínen.

Kisgyermekkel érkezőket készségfejlesztő, szórakoztató programok, játszóház várja, míg a vállalkozó szelleműeket szabadtéri grill-lap, ahol saját ízlés szerint készíthetik el a sülteket a helyszínen kapható előre pácolt húsokból.


Időpont: 2013. június 7-9.
Helyszín:  Budapest, Kopaszi gát
Jegyek: a belépés ingyenes
További információ: https://www.facebook.com/events/142295919291107/



ETYEKI PIKNIK
2013-tól a szervezők egy új fesztiválsorozatot indítottak el, ami megújult tematikával őrzi meg a korábbi Pincefesztivál és a Kezes-lábos értékeit. Az Etyeki Piknik vendégei mostantól rendszeresen, évszakonként, családiasabb hangulatban találkozhatnak az Újhegyen és a Szépvölgyben. A nyári Etyeki Piknik két főszereplője a lecsó és a rosé lesz.

Ami várható: 10 órától lecsófőzőverseny sztárséfekkel, bórkóstoló az ország legjobb vndégborászaival, de lesz még piknik piac, borász-politikus focimeccs, ezen kívül a Rókusfalvy birtokon fröccsbár, kézműves fagyikülönlegességek, kürtöskalács-tanoda, sajtkészítés és vajköpülés és még sok más izgalmas program várja a vendégeket. 


Időpont: 2013. június 8-9.

Jegyek: kóstolópohár 800 Ft,

További információ: http://www.etyekipiknik.hu/

 CSABAI SÖRFESZTIVÁL ÉS CSÜLÖKPARÁDÉ
Idén 13. alkalommal rendezik meg Békéscsabán a sörfesztivált és a vele összekötött csülökparádét. Idén is különleges meglepetésekkel készülnek a szervezők. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is. A fesztivál rangját mutatja, hogy csaknem 50 féle cseh sör kóstolható a rendezvény ideje alatt, kicsit megismerkedve a cseh sörkultúrával is.A fesztivál utolsó napján pedig a hagyományokhoz híven megrendezik a csülökpörkölt főző versenyt is.

Időpont: 2013. június 13-16.
Helyszín: Békéscsaba

Jegyek
  • június 13-14.: 1.000 Ft (amely ingyenes belépést biztosít a vasárnapi programra is)
  • június 15: 3.000 Ft (amely ingyenes belépést biztosít a vasárnapi programra is)
  • június 16.: 1.000 Ft (amely ingyenes belépést biztosít a vasárnapi programra is)

További információ: http://www.csabaisorfesztival.hu/index.php?lang=hu 

BUDAVÁRI SÖRFESZTIVÁL
Közel 200 féle sörrel és más újdonsággal várnak a szervezők a Budavári Palota udvarán megrendezésre kerülő fesztiválon. Idén a sörkülönlegességek mellett a különféle cider-ek is kiemelt figyelmet kapnak. A hazai sörfőzdék mellett angol, ír, belga, cseh és német sörnagyhatalmak is reprezentálják magukat. 

Időpont: 2013. júniua 13-16. 

Helyszín: Budavári Palota
Jegyek: 
  • napijegy: 1.999 Ft (tartalmazza az 1. korsó sör árát, 18 éven aluliaknak egy üveg üdítőt)
  • 4 napos bérlet: 5.999 Ft (naponta egy korsó sört tartalmaz)
  • Kedvezményes bérlet: Bónusz Brigáddal korlátozott számban 2.690 Ft-ért megvásárolható a 4 napos bérlet)
További információ: http://budavarisorfesztival.hu/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena