A hétvége és év második epres receptje. Nem is akarom szaporítani a szót, hiszen ez a muffin sikere az egyszerűségében rejlik. Tökéletes reggelire vagy délutáni nasiként egy kávé vagy tea mellé.
Hozzávalók:
110 g vaj
2,4 dl tej
2 tojás
270 g liszt
150 g cukor
4 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 csésze eper (1 evőkanál liszt)
10 dkg étcsoki
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat.
2. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat.
3. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához.
4. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az eperhez pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.
Nagyon ott van, csoki-eper kombináció csak jó lehet! :)
VálaszTörlés