Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. február 6., szerda

Áfonyalekváros mákos muffin


A muffin mindig jó, a muffin mindig finom, a muffin szuper egy kávé mellé reggelire vagy délutáni teához. Variációinak száma végtelen, ezért szeretjük.

A ma reggelre készült muffin receptjét Stahl Juditnál találtam, aki még Ungár Anikótól kapta az eredeti receptet. Kicsit mindenki változtatott rajta, Stahl Judit Ungár Anikóén, én a Juditén, így született meg végül a lenti recept. 

Egyszerű, gyors és finom.

Hozzávalók (9 db muffinhoz):
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 bio (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve
4 evőkanál tej
12 dkg liszt
10 dkg darált mák
csipet só
1 kávéskanál sütőpor

+áfonyalekvár


1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

2. A puha vajat egy robotgép segítségével elkavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom levét és hájét. 

3.  Egy külön tálban elkeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport és a sót.

4. A tejet és a mákos lisztet felváltva hozzákeverjük a tojásos-vajas keverékhez. 

5. A kész masszából egy evőkanállal teszünk a muffin formák mélyedéseibe, erre rakunk egy teáskanál áfonyalekvárt, végül ismét egy evőkanálnyi masszát kanalazunk a mélyedésbe.

6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena