A muffin mindig jó, a muffin mindig finom, a muffin szuper egy kávé mellé reggelire vagy délutáni teához. Variációinak száma végtelen, ezért szeretjük.
A ma reggelre készült muffin receptjét Stahl Juditnál találtam, aki még Ungár Anikótól kapta az eredeti receptet. Kicsit mindenki változtatott rajta, Stahl Judit Ungár Anikóén, én a Juditén, így született meg végül a lenti recept.
Egyszerű, gyors és finom.
Hozzávalók (9 db muffinhoz):
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 bio (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve
4 evőkanál tej
12 dkg liszt
10 dkg darált mák
csipet só
1 kávéskanál sütőpor
+áfonyalekvár
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
2. A puha vajat egy robotgép segítségével elkavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom levét és hájét.
3. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport és a sót.
4. A tejet és a mákos lisztet felváltva hozzákeverjük a tojásos-vajas keverékhez.
5. A kész masszából egy evőkanállal teszünk a muffin formák mélyedéseibe, erre rakunk egy teáskanál áfonyalekvárt, végül ismét egy evőkanálnyi masszát kanalazunk a mélyedésbe.
6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése