Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. október 29., hétfő

NYERTEM!!!! Mindmegette receptverseny eredményhirdetés


NYERTEM!!!!!! Olyan hiperszupernagyon boldog vagyok!! :) 

Ma hirdettek eredményt a 2012. szeptember 25. és október 24. között lezajlott Mindmegette-Lidl receptversenyre beérkezett receptek közül. A nyertesek teljes listája ITT található.

A híres Erzsébet királyné tortám is elnyerte a zsűri tetszését, így remélem most már tényleg messze földön híres lesz. Aki pedig ezek után sem próbálja ki, az magára vessen!! :)

A receptet még egyszer leírom, hátha így könnyebben kedvet kaptok az elkészítéséhez: 

Hozzávalók (gáztepsihez):

Piskótához:
8 tojás fehérje
8 evőkanál cukor
10 dkg kókusz
10 dkg darálatlan mák
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

Vaníliás krém:
8 tojássárgája
6 púpos evőkanál liszt
20 dkg cukor
1 liter tej
20 dkg margarin

Kekszréteg:
250 g kakaós omlós keksz (pl. Győri)

Tejszínes réteg:
1/2 liter tejszín
2,5 csomag habfixáló

A lap elkészítése:
A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverni, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab,ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a lisztet az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával.

Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos aranybarnára sül a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése:
A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, 20 dkg cukorral és 1 liter tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint.

A torta összeállítása:
A krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a kakaós keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.

Tejszín elkészítése:
A tejszínt én elkészítés előtt kb. 30 percre mindig beteszem a fagyasztóba, így most is így tettem. Higgyétek el sokkal könnyebb lesz vele így dolgozni és biztos, hogy a habfixálóval tökéletesen kemény tejszínt kapunk.

A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére és a hűtőbe tesszük.

Célszerű legalább fél nappal fogyasztás előtt elkészíteni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena