Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. október 8., hétfő

Noir et L'or Étterem - teszt


Péntek este Ildivel és Zsanival a Noir et L'or Étteremben kötöttünk ki, miután arra értünk haza, hogy megpróbáltak betörni hozzánk. A 3 órás procedúra után, a rendőrség kiérkezése, a jegyzőkönyv felvétele és a lakatos emberünk által a lakásba történt bejutásunk után úgy éreztük, le kell vezessük ezeket az izgalmakat egy különleges vacsorával. Nem így terveztük a péntek estét, viszont annál jobban sikerült.

Az étterem a Király utca közepe tájékán, a város szívében található. Az étterem kialakítása finom és letisztult, ahol a fekete-arany-barnás árnyalatok kombinációjával és a modern bútorokkal fiatalos eleganciát, mégis meleg barátságos légkört teremtettek meg.

A menüt végignézve a tradicionális magyar ételek mellett, a francia és a mediterrán konyhát kedvelők különleges fogásokat is találnak az étlapon. A menü alján kétféle háromfogásos menüajánlat közül is lehet választani, igen kedvező áron (3.990 és 4.390 Ft-ért). A borlapon igazán jóminőségű borválogatást kínálnak a vendégeknek. A klasszikus pincészetek mellett többféle kézműves bort is megkóstolhatunk.

A Noir ebédmenüt is kínál 12 és 15 óra között. A 2 fogásos menü ára 990 Ft, a 3 fogásosé 1.290 Ft. Zsani elmondása szerint különbség csak az adagok méretében van, azonban a déli menük is ugyanolyan ízletesen vannak elkészítve, mint az estiek és ami különösen kedveltté teszi a helyet, hogy a déli menüben is megtalálhatók az egyszerűbb, magyaros fogások mellett a különlegesebb ételek is. Ezen a héten például az előételek között találunk Kéksajtkrémet almával, körtével, pirítóssal, a főételek között pedig Finomfüves kagylós pennét.

Nagyon tetszett a Noir et L'or, az ételek kifogástalanok voltak, kellemes volt a hely, a pincérek körülugráltak minket, de nem voltak tolakodóak egyáltalán. Ha egy nagyon "szigorú" kritikát szeretnék mondani, csak annyit jegyeznék meg, hogy a pincér az ásványvizes üveg egész tartalmát egyszerre kiöntötte a poharamba, nem hagyott benne egy cseppet se. Ez kicsit fura volt, de így sem von le semmit az est színvonalából.


Kacsamell filé káposztás rétessel, szegfűszeges körtével, szilvamártással (A róla készült képet lásd fent). Én nagyon szeretem a kacsamellet, valamint a sós-édes ízeket egy tányéron, így kíváncsi voltam, mivel rukkol elő a Noir et L'or szakácsa. A kacsa pont annyira volt átsütve, amennyire kell, középen kicsit sötétebb rózsaszínes is maradt, emellé köretként szolgáltak fel két szelet káposztás rétest, egy körtét, mindezt egy szépen a tányérra öntött szilvamártásra helyezve. A szilvamártás nagyon kellemes volt, picit édes, de érződött, hogy nem volt benne hozzáadott cukor, így tökéletesen összesimult a tányéron található többi fogás ízvilágával.

A lányok cajun lazacfilét választottak sültcitromos spagettivel, chilis garnélával. Nekik is nagyon ízlett, többször is elmondták 1-1 falat között.


A szemünk még kívánt volna valami desszertet, főleg, amikor a mellettünk lévő asztalokhoz tartó pincérek tálcáján megláttunk egy-egy belga csokoládés szufflét fagylalttal vagy éppen egy forró csokoládét tetején láthatóan házi készítésű tejszínhabbal.Sebaj, legalább van még egy indokunk visszatérni.

Noir et L'or
Cím: 1075 Budapest, Király utca 17.
Asztalfoglalás: +36-1-413-0236
Honlap: http://noiretlor.hu/
Nyitvatartás: 12:00-24:00

2 megjegyzés:

  1. Az ételek minőségével kapcsolatban is lenne egy-két keresetlen szavam, de most csak megkérdezném, hogy, most komolyan, de tényleg, szerinted azok a giccses puttók a röhejes plazmatévé körül az aranyszínű falon sportműsorral és hangos slágerzenével tényleg egy európai főváros belvárosába valók és igényesnek, elegánsnak mondhatók? Mert szerintem nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem tudom, Te mikor és hányszor voltál ebben az étteremben, de én csak a saját tapasztalataimat tudom leírni egy-egy étteremről írt bejegyzéseimben. Mielőtt elmentünk, utána olvastam kicsit a helynek, és valóban több blogon, oldalon olvastam negatív kritikákat a pincérek hozzáállásáról vagy éppen az ételek minőségéről, de aznap, amikor mi voltunk a zene se volt hangos, az ételek finomak, a pincérek pedig udvariasak voltak. Őszintén a tévével nem sokat foglalkoztam, mivel a barátnőimre figyeltem, azért mentünk vacsorázni. Tény, hogy vannak sokkal igényesebb helyek, de sok Király utcai étteremhez képest szerintem még így is igényes étteremnek számít. Ízlések és pofonok.

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena