Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. április 11., csütörtök

Epres-mascarpone krémes kávés csokitorta és a BeCake tortatartó felavatása


Nagy nap volt számomra a hétfő. Végre megrendeltem a régóta áhitott BeCake pasztellzöld tortatartómat, amit kedden már kézbe is vehettem. A színe sokkal-sokkal szebb élőben, mint a neten, bár be kell valljam a fenti képen nem adja vissza az igazi színét. Sajnos ma reggel, ennyire futotta a dizájnból a nagy kapkodásban. Ja, mert a torta a változatosság kedvéért a kollégáimnak készült Csakapuffin 6. számú BB-tortájából ihletet merítve, így reggel, miután elkészültem, feldobtam a sminket, gyors rádobtam a tortatartóra a tortát, háttér odatart és katt. De azért széééép, nem? :)

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
1,2 dl olaj
150 ml natúr joghurt
3 db tojás
150 ml kávé
180 g cukor
180 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
70 g holland kakaópor
csipet só

A krémhez:
120 g vaj
300 g mascarpone
100 g porcukor
200 g eper



1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.

Torta elkészítése:
2. Egy nagy tálban a tojást a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük az olajat, a kávét és a joghurtot, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport és a sót).
 
3. A kész masszánkat beleöntjük a sütőformába, majd az előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.

Krém elkészítése:
4. Az epret turmixoljuk össze, a vajat olvasszuk meg egy kis lábasban vagy mikróban. Egy tálban keverjük jól ki a puha vajat a porcukorral, adjuk hozzá a mascarponét és az összeturmixolt epret. Ha jól kikavartuk a krémet, tegyük hűtőbe addig, amíg a torta ki nem hűl teljesen.
 
Torta összeállítása:
5. Ha a torta kihűlt, vágjuk félbe, kenjük meg a krém 1/3-ával, szórjunk rá pár szem friss epret, majd rátesszük a másik lapot és a maradék krémmel bekenjük az egész tortát. Tegyük vissza a hűtőbe egy kis időre.

1 megjegyzés:

  1. eper, mascarpone és kávé együtt? biztos isteni lehet. Most vásároltam be, mert imádom, és nyerni is nagyon szeretnék. olyan finom

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena