Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. november 18., vasárnap

Meggylekvárral töltött mákos cupcake


Ezeket a szépséges cupcake-eket még 37 nappal karácsony előtt készítettem, amikor a Nosalty-s cikkemhez gyártottam a Mikulás-csomagba kerülő süteményeket. Pont akkor pénteken, november 16-án nyílt meg a budapesti karácsonyi vásár is, a boltokban már árulják a karácsonyi díszeket, egyre több magyar és nemzetközi blogon is kezdenek megjelenni már a karácsonyi receptek, így azt hiszem, én sem kezdtem túl korán.

Nálam ugyanis ezen a november 16-i hétvégén hivatalosan is elkezdődött a karácsonyi készülődés. Persze gondolatban már tervezgetem egy ideje mit fogok idén karácsonyig elkészíteni, kinek mit fogok ajándékba adni és ezek közül mit szeretnék a blogon Nektek is megmutatni. 

Ez a számomra kedves cupcake nyitotta a sort. A kedvencemmel, a mák-citrom kombinációval készült muffin kapott egy ünnepi fehér kalapot, arra pedig egy szelet finoman illatozó narancscikket. Szerintem nem is kezdhettem volna nagyszerűbben az idei karácsonyi szezont.

Hozzávalók:
A muffinhoz:
4 tojás sárgája
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
15 dkg liszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 citrom
2 dl tej

A krémhez:
2 dl tejszín
5 dkg natúr sajtkrém
2 evőkanál porcukor
5 g habfixáló

+ meggylekvár


1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és készítsük elő a muffin formákat. 

2. A puha vajat és a cukrot egy nagy tálban robotgéppel kb. 2-3 perc alatt összekavarjuk. A tojássárgáját egyesével a vajas keverékhez adjuk és jól eldolgozzuk a hozzávalókat.
 
3. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, majd belereszeljük a citrom héját.

4. A tejet és vajas keverékkel felváltva hozzáadjuk a liszthez. Miután jól összedolgoztuk az egész tésztát, 1/3 részig megtöltjük a muffin formákat, teszünk a közepébe fél teáskanálnyi lekvárt, majd 2/3 részig megtöltjük a muffintésztával a formánkat.

5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a muffinokat. A sütőből kivéve, rácson hagyjuk kihűlni.

6. A tejszínt 20 perccel használat előtt tegyük be a fagyasztóba (így könnyebb lesz felverni keményre). Ha letelt a 20 perc, egy mély tálban kézi mixerrel verjük kemény habbá a tejszínt. Ha félig már kemény, adjuk hozzá a porcukrot és a habfixálót.

7. Egy másik kisebb tálba mérjük ki a sajtkrémet, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejszínhabot. Óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a hab. A kész krémet tegyük habzsákba vagy tortadíszítőbe és a muffin közepétől kiindulva körkörösen kifele haladva díszítsük ki a cupcake-jeinket. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena