Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. november 2., péntek

Almás-fahéjas muffin diómorzsával


Én már teljesen télies hangulatban vagyok, különösen amikor elkezdett illatozni a fahéjas alma illat a sütőből. Egyszerű (3 lépésben összefoglalható), finom, puha és nagyon téli.

Hozzávalók (6 darabhoz):
1 tojás
1,5 dl natúr joghurt
3,5 dkg vaj vagy margarin
12 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
csipet só
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 közepes méretű alma

Díszítéshez:
1 marék durvára tört dió + 1 evőkanál cukor


1. Egy nagy tálban összekeverjük a tojás, joghurtot. Egy másikban a lisztet a sóval, szódabikarbónával, fahéjjal, cukorral keverjük összes, és ehhez keverjük hozzá a tojásos joghurtot, majd a reszelt almát.

2. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. 

3. Muffin papírral kibélelt formákba kanalazzuk a masszát, cukorral összekevert dióval megszórjuk és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    A 35 dkg vaj csak elírás, ugye?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Húú, köszi szépen, hogy szóltál, igen elírtam, 3,5 dkg akart lenni. Javítom is a receptet.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena