Ez az örök favorit linzer, amit sose lehet megunni. Fantasztikusan puha, omlós, a reszelt citromhéjtól isteni az illata. Klasszikus Osztrák-Magyar Monarchiabeli aprósütemény, amelyet nemcsak karácsony alkalmával, de egész évben szívesen készítek.
Tegnap ezzel leptem meg a kollégáimat, nagyon ízlett nekik, különösen azt jegyezték meg, hogy milyen puha a tésztája. Igen, igen, ez egy jól bevált recept a Ramatól.
Tegnap ezzel leptem meg a kollégáimat, nagyon ízlett nekik, különösen azt jegyezték meg, hogy milyen puha a tésztája. Igen, igen, ez egy jól bevált recept a Ramatól.
Hozzávalók:
38 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1. Egy nagy tálban a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk (egy kis joghurtot vagy tejfölt adhatunk hozzá, ha nem állna össze anélkül, bár ha pontosan kimértük, tökéletes lesz az állaga a tésztának). Tegyük a hűtőbe pihenni kb. egy órára, de legalább 30 percre.
2. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, és készítsük elő a kiszúró formákat.
3. Nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk ki a tésztát, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek. Vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk őket össze lekvárral. Én csakis anyukám házi sárgabarack lekvárjára esküszöm, de ez persze nem zárja ki, hogy egy finom áfonya- vagy meggylekvárral ne tölthetnénk meg. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése