Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. január 25., péntek

Áfonyalekváros rozspelyhes keksz

Van egy isteni jó zabpelyhes keksz receptem, amit évekkel ezelőtt folyamatosan sütöttem. Tegnap este is ezt szerettem volna előkeresni, de nem találtam sajnos, valószínűleg az egyik  már Stockholmban kint lévő szakácskönyvemben van. Addig is, amíg az előkerül,   megosztom Veletek egy másik kekszi receptjét. Ez is fini lett, tökéletes társa volt a ma reggeli kávémnak.


Hozzávalók (12 db):
10 dkg vaj
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
10 dkg rozspehely
12 dkg liszt
4 teáskanál áfonyalekvár
1 marék csokicsepp



1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 

2. A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojást. Belereszeljük a citrom héját, kanalanként hozzáadjuk a lekvárt, végül pedig a rozspelyhet és a szódabikarbónával elkavart lisztet. 

3. Egy teáskanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk a masszát, egymástól legalább 5 cm távolságra (sütés közben ugyanis kicsit terjeszkednek a kekszek). Kb. 10-15 perc alatt szép világosra sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena