Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. október 7., hétfő

Citromos-áfonyás cake pops

 

A hétvégén megsütött citromos-áfonyás muffin egy részéből cake pop-ok készültek, csak hogy fel tudjam avatni Eztettem: a bolt-ból rendelt és Écitől csütörtökön átvett gyönyörűséges szívószálakat, amelyek mint láthatjátok nyalókapálcikaként is tökéletes funkcionálnak és sokkal sokkal mutatósabbak, mint sima mezei társaik.
 
 
1. A citromos-áfonyás muffin elkészítése
 
Hozzávalók:
3 nagy tojás
2 dl cukor
1 dl natúr joghurt (kb. 1 kis pohár)
csipet só
3 dl liszt
2 teáskanál sütőpor
2-3 evőkanál reszelt citromhéj
1 dl csésze olaj
2 dl friss (vagy fagyasztott) áfonya
 
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Egy tálban keverjük habosra a tojást a cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot, a sót és a reszelt citromhéjat is.
3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd fokozaton kevergetve adjuk hozzá a tojásos-joghurtos keverékhez.
4. A legvégén adjuk hozzá az olajat és addig kavarjuk, amíg egy finom, homogén masszát nem kapunk. Keverjük bele az áfonyát is.
5. A masszát adagoljuk a muffin sütő kis papírral bélelt mélyedéseibe és már mehetnek is az előmelegített sütőbe. Tűpróbáig süssük.
 
2. A cake pops összeállítása
 
Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg sajtkrém
+ 15 dkg tejcsokoládé
+ 20 db nyalókapálcika (jelen esetben 10 db szívószál kettévágva)
 
1. Egy kis tálban a vajat és a sajtkrémet összekavarom.
2. A szikkadt tortát egy nagy tálba belemorzsolom, majd kézzel hozzágyúrom a sajtkrémes vajas keveréket. Nagyon fontos, hogy csak fokozatosan, apránként adjuk hozzá a krémet, hogy ne legyen túl lágy a tésztánk, mert utána le fog csúszni a sütigolyó a pálcikánkról. Ha kész, tegyük be 1 órára pihenni a hűtőbe.
3. Egy óra pihenő után formáljunk kis golyókat a tésztából (annak érdekében, hogy egyforma golyócskák legyenek, mindegyiket kimértem 20g-osra), madj tegyük vissza legalább 30 percre a hűtőbe (ha többet áll, annál könnyebb vele dolgozni és tuti, hogy rajta marad a pálcikánkon a sütigolyó).
4. A csokit gőz felett olvasszuk meg, először mártsuk bele a nyalókapálcikát a csokiba, majd szúrjuk bele a sütigolyóba, végül forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott csokiban, dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba vagy szúrjuk bele hungarocellbe száradni.
 
 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena