A hétvégén megsütött citromos-áfonyás muffin egy részéből cake pop-ok készültek, csak hogy fel tudjam avatni Eztettem: a bolt-ból rendelt és Écitől csütörtökön átvett gyönyörűséges szívószálakat, amelyek mint láthatjátok nyalókapálcikaként is tökéletes funkcionálnak és sokkal sokkal mutatósabbak, mint sima mezei társaik.
1. A citromos-áfonyás muffin elkészítése
Hozzávalók:
3 nagy tojás
2 dl cukor
1 dl natúr joghurt (kb. 1
kis pohár)
csipet só
3 dl liszt
2 teáskanál
sütőpor
2-3 evőkanál reszelt
citromhéj
1 dl csésze
olaj
2 dl friss (vagy
fagyasztott) áfonya
1. Melegítsük elő a sütőt
180°C-ra.
2. Egy tálban keverjük
habosra a tojást a cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot, a sót és a reszelt
citromhéjat is.
3. Egy másik tálban
keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd fokozaton kevergetve adjuk hozzá a
tojásos-joghurtos keverékhez.
4. A legvégén adjuk hozzá
az olajat és addig kavarjuk, amíg egy finom, homogén masszát nem kapunk.
Keverjük bele az áfonyát is.
5. A masszát adagoljuk a
muffin sütő kis papírral bélelt mélyedéseibe és már mehetnek is az előmelegített
sütőbe. Tűpróbáig süssük.
2. A cake pops összeállítása
Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg sajtkrém
+ 15 dkg tejcsokoládé
+ 20 db nyalókapálcika (jelen esetben 10 db szívószál kettévágva)
1. Egy kis tálban a vajat
és a sajtkrémet összekavarom.
2. A
szikkadt tortát egy nagy tálba belemorzsolom, majd kézzel hozzágyúrom a
sajtkrémes vajas keveréket. Nagyon fontos, hogy csak fokozatosan, apránként
adjuk hozzá a krémet, hogy ne legyen túl lágy a tésztánk, mert utána le fog
csúszni a sütigolyó a pálcikánkról. Ha kész, tegyük be 1 órára pihenni a
hűtőbe.
3. Egy óra pihenő után formáljunk kis golyókat a
tésztából (annak érdekében, hogy egyforma golyócskák legyenek, mindegyiket
kimértem 20g-osra), madj tegyük vissza legalább 30 percre a hűtőbe (ha többet áll,
annál könnyebb vele dolgozni és tuti, hogy rajta marad a pálcikánkon a
sütigolyó).
4. A csokit gőz felett
olvasszuk meg, először mártsuk bele a nyalókapálcikát a csokiba, majd szúrjuk
bele a sütigolyóba, végül forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott
csokiban, dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba vagy
szúrjuk bele hungarocellbe száradni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése