Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. október 5., péntek

Ma megérkezett a legújabb boldogság: Jamie Oliver - Jamie's Italy


Ma végre kézbe vehettem Jamie eredeti angol nyelvű szakácskönyvét, a Jamie's Italy-t!!!! Képzeljétek az MMBookMarket oldalon, ahol új és használt angol nyelvű könyveket lehet online rendelni, szerdán Jamie-napot tartottak, így akciósan lehetett megvenni a könyveit. Mivel csak néhány példány volt mindegyikből, így amint beértem a munkahelyre reggel, azonnal le is csaptam egyre. Magyar árakhoz képest hihetetlenül olcsón, 3.590 Ft ért sikerült beszerezni és ráadásul zsír új a könyv. Még az illata is friss és ropogós!! Nyamm.

Boldogság van! :)

Szerdán költöztetem is ki magammal Stockholmba, és azonnal ki is próbálunk Mr. M-mel valamit a receptek közül, természetesen csakis a Jamie Oliveres Tefal óriásserpenyőnkben elkészítve (amit csak két kézzel tudok megemelni:).

Az olasz konyha igen meghatározó Jamie egész karrierje során. A belső borítón írt bevezető szerint a célja mindig az volt, hogy egyszer végigutazza Olaszországot és elsajátítsa az olasz konyha lényegét, ezáltal megalkotva a legjobb és legegyszerűbb olasz szakácskönyvet.

Maga a könyv egy olasz gasztronómiai körút eredményeként született meg. Több mint 120 receptet tartalmaz, a rizottótól a sültekig, a spagettitől a ragukig. A könyv beosztása a hagyományos olasz trattoriák étlapjának tematikáját követi.

1. Antipasti - starters
2. Street food & pizza
3. Primi - first courses (soups, pasta, risotto)
4. Insalate
5. Secondi - main courses (fish, meat)
6. Controni - side dishes
7. Dolci - desserts

Jamie's Italy végigutaztat Olaszországon azért, hogy az olasz konyha igazi mestereitől, a helyi emberektől tanulhassunk. Emberektől embereknek szól a könyv. Szicíliától Toszkánáig a helyi halász, a pék és természetesen a "Mama"osztja meg velünk receptjeit és tippjeit, amelyeket generációk óta adnak át egymásnak a családban. Amitől még különlegesebb számomra a könyv, hogy nemcsak a nyálcsorgató receptekről szól, hanem arról is ami az összes olasz család életének a középpontjában áll, a főzés szeretete, hangulata, ami összehozza a családokat.

Imádom Jamie-t is, az olasz konyhát is, ennek kombinációjával pedig tuti nem lehet mellényúlni.

1 megjegyzés:

  1. Meglepetések helyett, ez jobb ha kéznél van: A magyar úri család konyhája c. szakácskönyv.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena