Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. október 3., szerda

Leila Lindholm - A kedvenc svéd bloggerem


A svéd Leila Lindholm már gyerekként tudta, hogy az ételek művészetének szeretné szentelni az életét, így a vendéglátóipari iskola magától értetődött a pályaválasztás kezdetén. Svédország és New York jólmenő étteremeiben gyűjtött tapasztalatokat. 

A kép a leila.se-ről származik
Leila dolgozott emellett étel stylistként újsághirdetések, reklámok készítésekor mind svéd, mint külföldi gasztro magazinoknak. 2004-ben kezdett együttműködni a svéd tv csatornával, a TV4-gyel, ahol egy akkor teljesen új műfajt teremtett a televíziózás történetében. 

A puccos, fancy éttermek bonyolult receptjei helyett Leila valami újat talált ki. Kisgyermekes stresszes életet élő családoknak szállított házhoz ételeket. Azóta számos más tv-s gasztroműsort készített, amelyekkel igen magas rekordokat döntött meg. 

A fentiek mellett 5 szakácskönyv szerzője is. Könyvei: Leilas middagtips (Leila vasoratippjei), Hello cupcake!, One More Slice. A könyvek rekordszámban fogynak Svédországban. A sikeren felbuzdulva néhány más európai országban is kiadták Leila könyveit. Nagy Brittaniában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában. 

A 4. könyve, a One More Slice kiadásakor indította el saját könyvkiadóját is, a Walter and Books-ot. Ez a könyv egyébként ott folytatódik, ahol Leila korábbi süteményes bibliája, a Piece of Cake befejeződött. Az új könyv egyből sikerkönyv lett Svédországban, az eladási listák élére ugrott szinte azonnal, amit az is bizonyít, hogy közel fél év alatt 50.000 példányt adtak el belőle országszerte. 2011 tavaszán a könyvet kiadták Nagy Britanniában, Németországban, Franciaországban, Dániában és Finnországban is. A könyv megkapta egyébként a Svéd Kiadói Díjat is. 

Az 5. könyv, a Hello Cupcake! 2011 októberében jelent meg, külföldön 2012 tavasza óta kapható. 
A mára számos díjat elnyerő gasztroblogger, üzletasszony (aki mellette családanya is) blogja mellett már rendelkezik saját online webshoppal is, ahol saját designú konyhai eszközöket is be lehet szerezni, amelyeket maga Leila is használ.  

Akit érdekel a One More Slice vagy A Piece of Cake szakácskönyv (és nem a skandináv országok valamelyikében lakik), az Amazonról meg tudja rendelni. Én jövő héten mindenképpen beszerzek egy eredeti svéd Leila könyvet. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena